Poruka Albancima: Molim vas, povucite odluku!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka Albancima: Molim vas, povucite odluku!

Molim vas, povucite odluku, da sednemo da razgovaramo, moramo da postignemo dogovor i kompromis, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se Albancima sa Kosova i Metohije.

- Sa nama morate da se dogovorite, neće vam pomoći ni Amerikanci, ni bilo ko drugi - dodao je predsednik u obraćanju javnosti posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Kako je rekao, vlasti u Prištiuni sve vreme podižu očekivanja svog naroda, a nisu im rekli da resenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << moraju da budu bolna, kao i da o svemu moraju da se dogovore s Beogradom, kazao Vučić komentarišući ponašanje prištinskih privremenih vlasti u vezi s dijalogom koji se vodi pod pokroviteljstvom EU.

Podsetivši na rezultate glasanja prilikom odluke o članstvu Kosova u Interpolu, Vučić je ocenio da se promenila slika sveta, ali je kazao i da mi zbog toga ne likujemo i ne želimo to da tadimo.

- Mi nikoga ne vređamo, ništa ne radimo protiv Albanaca i nećemo nikome da se izvinjavamo. Nismo prekršili nijedan ugovor i dogovor, samo smo branili naše interese, i nikome se nismo obavezali da nećemo čuvati svoj teritorijalni integritet - poručio je Vučić i dodao da zbog toga nećemo prihvatiti najnovije mere Prištine.

- I još jednom molim Albance da shvate da nam je potreban mir, a ne eskalacija. Molim vas, povucite ove odluke - poručio je i dodao da smo se objektivno uplašili za naš narod, jer u pitanju je jedna od najtežih situacija za nas narod u poslednjih 15 godina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Albancima: Molim vas, povucite odluku!

Izvor: Mondo, 21.Nov.2018

Molim vas, povucite odluku, da sednemo da razgovaramo, moramo da postignemo dogovor i kompromis, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se Albancima sa Kosova i Metohije...Foto: Tanjug/Zoran Žestić.."Sa nama morate da se dogovorite, neće vam pomoći ni Amerikanci, ni bilo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.