Porodice žrtava: Poslednja šansa za pravdu

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice žrtava: Poslednja šansa za pravdu

Udruženje porodica kindapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji u potpunosti podržava Savetodavnu komisiju za ljudska prava UN kojom predsedava Marek Novicki.
Porodice navode u saopštenju da je dokazano da misija UNMIK-a nije sprovela efikasnu istragu u slučajevima u vezi sa trgovinom ljudskim organima.
"Porodice žrtava u tom izveštaju vide možda poslednju šansu da će doći do pravde i za srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žrtve", navedeno je u saopštenju Udruženja kindapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.
Kako prenosi Tanjug, u tom udruženju tvrde da se godinama krilo i ćutalo o trgovini ljudskim organima u Albaniji i da su mnogi iz NATO alijanse, KFOR-a, UNMIK-a, saučesnici zločinima nad Srbima.
"Dokaz za to je da je u izveštaju komisije za ljudska prava UN objavljeno da su oteti i kindapovani Srbi, civili, policajci i vojnici zatvarani u američku bazu 'Bondstil'", dodaju u Udruženju porodica kindapovanih i ubijenih.
Porodice žrtava zatražile su da im se odgovori da li su oteti Srbi i dalje u tom zatvoru, da li je pravedno da, kako kažu, vođe OVK-a budu "premijeri-predsednici-ministri takozvane Republike Kosovo".
"Po cenu sopstvenih života tražićemo odgovornost NATO-a, KFOR-a, UNMIKA-a, Euleksa koji su odgovorni za živote naših najmilijih po rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti", poručilo je to udruženje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.