Porodica Slađana Trajkovića: Da prestane da se vrši teror nad srpskim narodom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 07:30

Porodica Slađana Trajkovića: Da prestane da se vrši teror nad srpskim narodom

Porodica Slađana Trajkovića okupila se danas ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini gde je apelovala na privremene prištinske institucije i međunarodnu zajednicu da mu omoguće kućni pritvor.

Članovi porodice nosili su transparent na kome je pisalo "Moj otac je nevin".

Trajkovićeva supruga Slađana Trajković rekla je da su se okupili kako bi pružili podršku Slađanu koji je nevin, a kome se drastično pogoršalo zdravstveno stanje.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je predložila da se njen suprug prebaci u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, jer mu je stanje alarmantno pogoršano zbog uslova u kojim se nalazi i zbog neadekvatnog lečenja.

"Slađan je 11 dana bio bez terapije, tek su mu prošle srede omogućili lekarski pregled, s tim što su ga vodili u bolnicu u Prištini. Ja znam da je procedura da se svi zatvorenici vode sa lancima na rukama, na nogama, oko struka, jedino mi nije jasno, čovek koji već ima ranu na nozi, na tabanu, da ne može da mu se omogući da se liftom popne do drugog sprata, nego da se vodi pešaka uz stepenice, ne znam čemu sve to", rekla je ona.

Ona je apelovala i na Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji danas boravi u Prištini, da reaguje.

"Prvenstveno apelujem pošto je tu danas i gospodin Lajčak da vidi šta Kurti radi, pogotovo srpskom narodu, narodu koji je nevin i koji nevin ispašta. Slađan je 2013. godine integrisan u Kosovsku policiju, sa svim proverima, radio je devet godina, onog dana kada je skinuo uniformu, on je uhapšen. Zbog čega i zašto", upitala je ona.

Porodica Slađana Trajkovića pozvala je Prištinu da prestane da vrši teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

"Niko od svedoka ne sme da dođe, ajde što ne smeju Srbi da dođu, ne smeju da dođu ni Albanci koji su hteli da dođu da daju Slađanu podršku, ali se svi plaše", kazala je Trajković.

Advokat porodice Trajković Dejan Vasić izjavio je ranije danas da su odložena tri ročišta i da će se prve istražne radnje odložiti za tek 16. februar.

"Do sada nama nije bilo dozvoljeno da uopšte u tim istražnim radnjama učestvujemo i praktično na taj način uskraćeni smo, sam osumnjičeni, na elementarna prava na odbranu koja mu sleduju po kosvskom krivičnom postpuku. Mi ćemo ponovo pokušati i apelovati, u petak smo se obratili sudu sa jednim zahtevom da se njegova dalja odbrana odvija iz kućnog pritvora, za to postoje uslovi, to ne bi bila mera koja bi bila izuzetek, već pravilo za one od osumnjičenih koji svoje prebivalište imaju na teritoriji Kosova i koji tu žive sa svojim porodicima", rekao je on.

Dodao je i da odbrana neće u fazi istrage iznostiti podatke.

"Želimo na taj način da tužilaštvo rasteretimo posebnog pritiska i istražne radnje sprovešćemo bez obaveštavanja javnosti, kako to na kraju krajev zakon i nalaže", rekao je Vasić.

On je ponovio da su svedoci koje je Tužilaštvo planiralo danas da sasluša lažni, kao i da su datumi lažni koje svedoci pominju, ali i sama optužnica.

Kosovska policija uhapsila je Slađana Trajkovića 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice, a tereti ga za navodne ratne zločine počinjene u Vučitrnu 1999. godine.

Trajković je od 2013. godine bio pripadnik Kosovske policije, koji je službu napustio kada su Srbi sa Severa izašli iz privremenih prištinskih institucija 5. novembra prošle godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.