Izvor: S media, 06.Feb.2013, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica dece povređene u eksploziji: U tu kuću ne smemo više

"Nikada se nećemo vratiti u tu kuću." Kuda će, Vučetići ne znaju da kažu. U maloj sobi dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu sada brinu samo o tome da se trogodišnji Borivoje i sedam godina starija Milica što pre oporave, pišu "Novosti".

Bomba koja je u ponedeljak bačena na njihovu kuću u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici po treći put oterala ih je sa ognjišta. A ipak, neko ih je, veruju, pogledao odozgo. Deca su živa i to je najvažnije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Ne bih mogla ponovo da zaspim u toj sobi. U toj kući", priča Snežana dok sedi uz uzglavlje sina Borivoja. "Samo kad pomislim na to. Milica tek što se vratila iz škole. Ja sam sedela pored nje i hranila Borivoja. A onda - prasak. Staklo koje leti. Eksplozija. Skočila sam i zgrabila decu koja su krvarila. Istrčali smo napolje. Samo sam mislila da ih sklonim na bezbedno, nisam bila svesna šta se dešava. Tek kada smo izašli napolje, shvatila sam da je neko bacio bombu kroz prozor."

Snažna eksplozija čula se kilometrima okolo. Komšije su istrčale da pomognu. Srbi i Bošnjaci. Prvi - Srđan Stojanović, koji živi u prizemnom delu iste kuće i koga je kasnije kosovska policija uhapsila zbog sumnje da je baš on bacio paklenu napravu na Vučetiće. On je Snežanu i decu odvezao u bolnicu.

"Deca su bila prestrašena", kaže Snežana. "Milica plače zbog Borivoja, on plače zbog nje. Milici je lice krvavo, ima geler u uhu. Bora je pogođen u vrt i u lice. Nisam mogla da ih smirim da bi ih lekari pregledali."

Stanje dece stabilno

Neurohirurg dr Miljan Mihajlović rekao je u sredu da je stanje povređena dece stabilno i da se osećaju dobro.

"Urađen je skener glave i vrata oboje dece i ultrazvučni pregledi", kazao je dr Mihajlović. "Geleri se kod dečaka nalaze u mišićima vrata. Konsultovaćemo se sa kolegama Vojnomedicinske akademije, da li će se dečaku vaditi geleri, jer oni imaju više iskustva sa ratnim povredama. Kod devojčice je nešto delikatnija situacija jer se njoj geler nalazi na kosti lobanje. Konsultovali smo se sa kolegama sa ORL klinike KCS i oni su zahtevali dodatni pregled, koji će biti urađen na njihovoj klinici. Nakon toga ćemo znati da li ćemo taj geler hirurški da odstranimo."

(Novosti)

FOTO: Beta/ Slavica Radulović
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Deca povređena u eksploziji: Tamo ne smemo više

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2013

NIKADA se nećemo vratiti u tu kuću. Kuda će, Vučetići ne znaju da kažu. U maloj sobi dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu sada brinu samo o tome da se trogodišnji Borivoje i sedam godina starija Milica što pre oporave. Bomba koja je u ponedeljak bačena na njihovu kuću u naselju Bošnjačka...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.