Ponovo odložena rasprava o rezolucijama EP o Srbiji i Kosovu, ovaj put zbog Prištine

Izvor: Blic, 12.Maj.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odložena rasprava o rezolucijama EP o Srbiji i Kosovu, ovaj put zbog Prištine

Evropski parlament odložio je za jun usvajanje rezolucija o Srbiji i Kosovu, a do odlaganja je došlo zbog održavanja vanrednih izbora na Kosovu, 11. juna, saznaje Tanjug u Evropskom parlamentu (EP).

Prema nezvaničnim informacijama, na sinoćnjem sastanku konferencije predsednika Evropskog parlamenta, tela koje odlučuje o organizaciji i agendi EP, doneta je odluka da se debata i glasanje o rezolucijama za Srbiju i Kosovo, što je bilo u planu za zasedanja EP sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedelje u Strazburu, odlože za junsko plenarno zasedanje koje će se održati od 12. do 15. juna takođe u Strazburu.

- Do odlaganja je došlo iz istog razloga zbog čega je usvajanje ovih rezolucija već odlagano tokom izborne kampanje u Srbiji. Politika EP jeste da se ne meša u izborne kampanje - izjavio je za Tanjug izvor iz Evropskog parlamenta.

U EP naglašavaju da usvajanje rezolucija o Srbiji i Kosovu uvek idu zajedno i da je usvajanje obe rezolucije već bilo odlagano početkom ove godine zbog izbornog procesa tokom predsedničkih izbora u Srbiji.

Kako je preneo portal "Juropien Vestern Balkans", predlog za odlaganje rasprave, prema njihovim saznanjima, dala je potpredsednica EP i izvestilac EP za Kosovo, austrijska poslanica Urlike Lunaček.

Nova rasprava će, napominje se, najverovatnije biti zakazana za period od 12. do 15. juna, eventualno 3. do 6. jula.

Inače, ovo je drugo odlaganje rasprave o dve rezolucje. Prvi put rasprava je odložena na predlog izvestioca za Srbiju Dejvida Mekalistera zbog, kako je tada saopšteno, predsedničkih izbora u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.