Ponovo blokada puta kod Zvečana

Izvor: Kurir, 24.Maj.2012, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo blokada puta kod Zvečana

ZVEČAN - Zamenik portparola Kfora Mark Štimler potvrdio je da je rano jutros u opštini Zvečan na severu Kosova došlo do incidenta, da su, kako je rekao, pojedinci ometali slobodu kretanja međunarodnim vojnicima, ali da nije bilo pucnjave.

"Mogu da potvrdim da je jutros došlo do incidenta u blizini Rudara ali nije bilo nikakve pucnjave između Kfora i bilo koga", rekao je Štimler. On je istakao da su tokom rutinskog posla slobodu kretanja Kforu ometali pojedinci i nakon njihovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz grada Kfor je preduzeo mere predostrožnosti kako bi povratio slobodu kretanja za svoje trupe.

Kolona od desetak vozila Kfora stigla je iz pravca Leposavića, a Štimler je, nakon incidenta, ponovio da Kfor ne toleriše bilo kakvo ometanje slobode kretanja svojih snaga. Jutros nešto pre četiri sata u Zvečanu su se čule sirene za uzbunu, nakon čega su desetine Srba izašle na raskrsnicu u mestu Rudare.

Sumnjajući da je Kfor pokrenuo trupe kako bi rušio barikadu u mestu Dudin Krš, Srbi su blokirali put koji vodi prema južnom delu Kosovske Mitrovice odnosno prema barikadi koja je od letos tamo postavljena.

Na mestu gde su se jutros okupili Srbi nalazi se i dalje barikada koja je postavljena krajem jula prošle godine kada su specijalne jedinice kosovske policije pokušale da zauzmu administrativni prelaz Jarinje na severu Kosova.

Kod te barikade slobodna je jedna kolovozna traka, tako da vozila saobraćaju naizmenično.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.