Ponovo aktivirano Srpsko nacionalno veće KiM - poslednja šansa za Srbe iz pokrajine

Izvor: KMnovine.com, 08.Jun.2023, 15:37

Ponovo aktivirano Srpsko nacionalno veće KiM - poslednja šansa za Srbe iz pokrajine

Ponovo aktivirano Srpsko nacionalno veće KiM - poslednja šansa za Srbe iz pokrajine U Gračanici je održan konsultativni razgovor o ponovnom aktiviranju Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije, sopšteno je medijima.



„Odlučeno je da, nakon katastrofalne i izdajničke politike Srpske liste i politike vlasti u Srbiji, kojom su Srbi sa Kosova i Metohije saterani u beznadežan položaj, nezavisni politički lideri sa Kosova i Metohije pokrenu aktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << ujedinjavanja svih relevantnih političkih faktora“, navedeno je u saopštenju.

Dogovoreno je da se organizovanje i ujedinjenje odvija u okviru Srpskog nacionalnog veća sa sedištem u Gračanici.

„Takođe dogovoreno je da se do kraja juna održi skupština, usvoje nove smernice za političko delovanje i izabere novo rukovodstvo SNV. Od danas počinju razgovori sa političkim organizacijama, nevladinim sektorom i uglednim pojedincima radi uključivanja najkompetentnijih ljudi, spoja mladosti i iskustva u stvaranju, kreiranju i implementaciji autentične politike Srba sa KiM“, napominje se.

Učesnici sastanka pozivaju „političku, intelektualnu i kulturnu elitu i medije u Srbiji, da pomognu ovo organizovanje“.

Kako u saopštenju navode, „posebno poručuju Srbima, kako onima koji su ostali na KiM, tako i raseljenom narodu, da nema druge, već da potpomognuti od svih relevantnih faktora u Srbiji, uzmu sudbinu u svoje ruke. Srpsko nacionalno veće Kosovo i Metohije je poslednja šansa“,

U razgovoru su, kako se navodi, učestvovali: dr Marko Jakšić, Dragan Velić predsednik SNV, Slaviša Ristić narodni poslanik, Mića Nikolić član SNV, Momčilo Trajković predsednik Srpskog nacionalnog foruma i drugi.


* * *
 

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

NP ''Otadžbina'': Srpsko nacionalno veće bila prepreka secesiji KiM, nadamo se tome i u buduće

Izvor: KMnovine.com, 08.Jun.2023

NP ''Otadžbina'': Srpsko nacionalno veće bila prepreka sedžesiji KiM, nadamo se tome i u buduće Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ pozdravlja aktiviranje Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije kao izraz nužnih potreba u opstanku srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini.......

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.