Ponovno iskopavanje u potrazi za masovnom grobnicom u centru Prištine

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovno iskopavanje u potrazi za masovnom grobnicom u centru Prištine

U dvorištu Prištinskog univerziteta, na prostoru oko nedovršene pravoslavne crkve, za utorak je najavljen početak iskopavanja zbog sumnje da tu postoji masovna grobnica, prenose prištinski mediji.
Direktor Instituta za sudsku medicinu Arsim Grdžaliju kaže da svedoci otkrivaju da su se bageri na tom prostoru, tokom sukoba na Kosovu, kretali uglavnom noću.

"Danas smo uradili planiranje i sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naloga tužioca Drite Hajdari, a u utorak ćemo otići na prostor Univerziteta u Prištini, do pravoslavne crkve, zbog nekih izjava svedoka, mesta gde smo ranije kopali, da bismo proverili drugu lokaciju", rekao je Grdžaliju.
Iskopavanje će početi u devet časova.
Grdžaliju prenosi da su svedoci naveli da su tokom rata, uglavnom noću, viđali ljude kako nose crne vreće i bagere kako kopaju.
Pre dve godine, više dana je trajalo iskopavanje na nekoliko lokacija oko pravoslavne crkve, ali ništa nije otkriveno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.