Poništeni rezultati izbora za beležnike - nepotizam i druge nepravilnosti

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništeni rezultati izbora za beležnike - nepotizam i druge nepravilnosti

Ministarka pravde tzv. Kosova Aljbuljena Hadžiu objavila je da je stavila van snage sporni ispit za beležnike koji je organizovalo prethodno Ministarstvo pravde

Na ispit je bilo mnogo primedbi zbog nepotizma i drugih nepravilnosti.

Ona je, na konferenciji za medije, rekla je da je odlučila da ne nastavlja postupak izbora novih beležnika, jer ovaj proces ne može nastaviti zbog nedostatka legalnosti i transparentnosti.

Druga tačka odluke, prema njenim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << precizira da Ministarstvo pravde treba da vrati novac kandidatima koji su platili ovaj ispit.

Hadžiu je takođe stavila van snage i odluku o sastavu komisije za organizaciju ispita za beležnike.

U junu 2019. najmanje 50 kandidata bliskih ljudima u politici položilo je pismeni deo ispita za mlade beležnike na koje su drugi kandidati imali mnogo primedbi i o čemu su izveštavali prištinski mediji.

Bivši ministar pravde, Abeljard Tahiri, reagovao je nakon odluke o poništavanju njegove odluke i ocenio da je odluka neutemeljena i proizvoljna, da će proizvesti pravne i administrativne posledice, jer predstavlja grubo kršenje prava koja su stekli građani tzv .Kosova.

Najavio je da će ceo predmet dostaviti sudu i pozvao kandidate koji su tada položili ispit da brane svoje pravo pred sudom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.