Pomoć za nezaposlene u centralnoj Srbiji, do kraja godine povećanje plata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 13:07

Pomoć za nezaposlene u centralnoj Srbiji, do kraja godine povećanje plata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će i nezaposleni u centralnoj Srbiji dobiti pomoć, koja je najavljena za Srbe na Kosovu i Metohiji.

On je za TV Prva izjavio da je dobio mnogo pitanja zašto pomoć samo nezaposlenima na KiM.

Tu pomoć, dodao je, dobiće i nezaposleni u centralnoj Srbiji.

"Nama i ovaj treći paket pomoći, a verujem da će biti i četvrti, zavisi od stope rasta koju imamo. Od toga nam zavise plate i penzije", naveo je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Najavio je da će tokom godine biti još jednokratnih novčanih davanja, a pred kraj godine uslediće i nova povećanja plata.

On je za TV Prva ponovio da je Srbija rekorder u Evropi po rastu, i da je u januaru zabeležila manji pad od očekivanog i imala oko minus 1,6.

Najavio je i da će za manje od godinu dana do Novog Sada moći da se stigne za dvadeset i nešto minuta vozom, a da će karta koštati oko 1000 dinara.

Srbija će kupiti najlepše i najudobnije vozove u Evropi i najbrže će se stizati.

"Kupujemo švajrcarske Štadlerove dabl deker vozove sa najlepšim pogledom", rekao je Vučić.

Pre kraja godine gradiće se sedam autoputeva, a mozda i osam ili devet.

"To će biti rekord u Evropi, ali za to morate da imate mnogo novca i fiskalnu stabilnost da bi to mogli da radite", napomenuo je Vucić.

Namera je i da se podigne opšta potrošnja, uz investicije i izvoz, rekao je Vučić. Najavio je da se radi na tome da pomoć dobiju i nezaposleni i da se sada mere sve cifre.

Upitan da li je ministra finansija Srbije Sinišu Malog "pustio niz vodu", kaže da ga se nije odrekao i da ima apsolutno poverenje u njegovo znanje i kompetentnost.

Ponovio je da je utvrđeno da ministar finansija Srbije Siniša Mali nema 24 stana, već samo jedan stan u Bugarskoj, za razliku od onih koji imaju 35 stanova. Kaže da se svi plaše da o tome govore da ne bi bili progonjeni.

Nova investicija iz Japana

Vučić je najavio novu investiciju iz Japana u Novom Sadu.

On je kazao da će prvo 7. marta biti predstavljena jedna velika nemačka investicija u Novom Sadu, a onda oko 7. ili 9. aprila biće potpisan ugovor sa velikom japanskom kompanijom o investiciji, ponovo u Novom Sadu.

„To su fantastične stvari“, naglasio je on.

Vučić je, upitan da li su mu draže pohvale stranih medija ili, na primer, fudbalksog trenera Dragana Stojkovića Piksija, kazao da je jasno da su mu bitnije pohvale Piksija.

„Ja sam s njim razgovarao i on je došao na otvaranje fabrike Tojo tajers. Tojo tajers je japanski gigant koji je došao u Srbiju", naglasio je on.

Ukazao je da je, dok je bio u opoziciiji, bio na studijskom putovanju u Japanu, i da je mnogo mogao da nauči o toj zemlji, divi se koliko rade, i obišao mnoge fabrike.

„Piksi je oduševljen, jer zna šta znači Japan", dodao je on.

Vučić je istovremeno primetio da je malo afirmativnih stvari u našim medijima, apostrofirajući recimo "Beograd na vodi" kao najlepšem gradilištu u jugoistočnoj Evropi ili "fantastičan Narodni muzej".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.