Pomoć države poljoprivrednicima na KiM

Izvor: RTS, 29.Sep.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć države poljoprivrednicima na KiM

Kovaćevićima iz Ibarskog Postenja kod Leška uručen je traktor koji je toj višečlanoj porodici obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Kosovu i Metohiji. Porodici u Velikoj Hoči, koja se našla na meti lopova, poklonjena je krava.
Srbija je nakon decenija ponovo u prilici da ozbiljno ulaže u južnu pokrajnu, izjavio je Petar Petković tokom predaje traktora.

"Onako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako je predsednik Aleksandar Vučić istakao u svom govoru u Kosovskoj Mitrovici, a glavni cilj je da Srbi ostanu i opstanu na ovim prostorima", kaže Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.
Šesnaestočlana porodica Kovačević još jednom je izrazila zahvalnost predsedniku na održanom obećanju.
"Svi živimo ovde. Zajedno radimo, tako da smo u celini zadovoljni. Imamo struju, put relativno dobar", rekao je Milutin Kovačević.
"Naši planovi su da i dalje ostanemo ovde da živimo i da još bolje unapredimo poljoprivrednu proizvodnju", kaže Branko Kovačević.
Put na kome će se raditi povezuje nekoliko sela sa mešovitim srpskim i bošnjačkim stanovništvom u opštini Leposavić.
"Ovo je čist primer da je država zajedno sa svojim narodom. Predsednik Aleksandar Vučić je pokrenuo veliku inicijativu ulaganja u srpske sredine kako bi ovaj narod mogao da živi od svoga rada", kaže  Zoran Todić, predsednik opštine Leposavić.
Narednih dana svim oštećenim porodicama kojima su ukradene krave, šteta će uskoro biti nadoknađena, najavio je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Zoran Bojović.
Bojović kaže da se 200 miliona dinara dodeljuje poljoprivrednicima na Kosovu i Metohiji, a prva javna nabavka vezana za sadnice je u toku.
Država će Srbima na Kosmetu i ubuduće pomagati. Uskoro se očekuje dopremanje poljoprivrednih mašina za preradu voća i povrća.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.