Izvor: RTS, 08.Apr.2022, 14:07

Policijska akcija u Mitrovici i Štrpcu, pretresene i prodavnice čiji su vlasnici Srbi

Specijalci sa dugim cevima sprovode akciju na više lokacija u severenom delu Kosovske Mitrovice I Štrpcu, preneli su RTS-u izvori u tim sredinama, dok lokalni mediji na albanskom javljaju da je akcija pokrenuta radi suzbijanja šverca robe i tokova nelegalne trgovine.
Akcija u Mitrovici odvija se u takozvanoj  Bošnjačkoj mahali, a uz policajce u njoj učestvuju i carinici.

U Štrpcu je pretreseno nekoliko prodavnica čiji su vlasnici Srbi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Iz Kancelarije za Kim je saopšteno da je više naoružanih pripadnika ROSU upalo danas u podne, u pratnji predstavnika carine u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce, u potrazi za srpskom robom.
"Oni su blokirali tri prodavnice, a meštani koji su krenuli u nabavku onemogućeni su da obave kupovinu i zastrašeni najnovijom demonstracijom sile Aljbina Kurtija", naveli su iz Kancelarije.
"Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz  najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.