Izvor: S media, 08.Feb.2013, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sprečila postavljanje plakata na zidove Dečana: "Manastir je naš, dignite ruke od albanske zemlje"

Policija Kosova demantovala je danas da je u Dečanima održan protest i dodala da je sprečila organizatore protesta da na zidine manastira Visoki Dečani postave plakate.

Policija je saopštila da nije dozvolila desetorici organizatora protesta da na zidine koji okružuju manastir Visoki Dečani postave plakate "Manastir je naš, dignite ruke od albanske zemlje", "Manastire, ne kradi nam budućnost" i "Manastir je vrednost našeg kulturnog nasledja".

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Organizatori protesta postavili su plakate na kilometar od ulaza u manastir, i optužili ministra unutrašnjih poslova Bajrama Redžepija i direktora Regionalne policije u Peći Šabana Šalju da policijskom akcijom onemogućavaju ostvarivanje ljudskih prava i slobodu kretanja.

Policija Kosova je saopštila da je na vreme preduzela sve potrebne mere da bi onemogućia incident i obezbedila red i mir u Dečanima.

"Neki mediji su objavili da je u Dečanima bilo protesta, ali ga u tom gradu nije bilo", ukazuje Policija Kosova u saopštenju.

Protesta u Dečanima ima svake nedelje od kada je Vrhovni sud Kosova odlučio da 23 hektara zemljišta koje je do 1997. godine pripadalo firmama Apiko i Iljirija, bude preneto manastiru, čime se uvažava odluka koju je te godine donela Vlada Srbije.

Kapije manastira Visoki Dečani po prvi put su za 13 godina zatvorene zbog pretnji rukovodioca tamošnje opštine i ekstremista, a pristup Manastiru je blokiran snažnim snagama policije i KFOR-a uz učešće italijanskih karabinjera. Opširnije OVDE.

(Beta)

FOTO: Beta/ AP Photo/Visar Kryeziu/ilustracija
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kosovska policija demantovala da je u Dečanima održan protest

Izvor: Press, 08.Feb.2013

Policija je saopštila da nije dozvolila desetorici organizatora protesta da na zidine koji okružuju manastir Visoki Dečani postave plakate "Manastir je naš, dignite ruke od albanske zemlje","Manastire, ne kradi nam budućnost" i "Manastir je vrednost našeg kulturnog nasleđa".. Organizatori protesta...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.