Policija ispred kosovske skupštine; krenuli veterani

Izvor: B92, 16.Jun.2022, 09:41

Policija ispred kosovske skupštine; krenuli veterani

Priština -- Desetine veterana OVK okupilo se na Trgu Skenderbeg u Prištini kako bi izrazili protivljenje usvajanju Nacrta zakona o povećanju minimalne zarade.

Međutim, taj nacrt zakona izostavlja povećanje njihovih penzija.

Vršilac dužnosti predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Faton Kljinaku objavio je na Fejsbuku da će biti organizovana autobuska organizacija kako bi se protestu pridružili veterani sa celog Kosova.

Pre početka protesta primećene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su brojne policijske snage oko zgrade Skupštine, gde će protest biti održan.

Kosovska policija je juče saopštila da su preduzete sve neophodne mere i da se sastala sa predstavnicima OVK kako bi protest prošao bez incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prekinut rad Skupštine Kosova nakon protesta veterana OVK

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2022

Veterani Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) uspeli su u četvrtak 16. juna da prekinu rad Skupštine. Predsednik tog tela Glauk Konjufca rekao je da će se sednica zakazana za četvrtak održati sledeće nedelje, usled protesta opozicije, ali i blokade govornice u Skupštini. Opozicija se pridružila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.