Policija Kosova kontroliše granicu sa Crnom Gorom

Izvor: Beta, 03.Sep.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Kosova kontroliše granicu sa Crnom Gorom

PEĆ, 3. septembra 2011. (Beta) - Policija Kosova u subotu je preuzela nadležnost od Kfora za obezbedjivanje granične linije sa Crnom Gorom.

Mirovne snage KFOR-a u Peći predale su komandnu odgovornost kosovskoj policiji na oko 80 kilometara granične linije sa Crnom Gorom.

Ministar unutrašnjih polova Kosova Bajram Redžepi ocenio je da Pogranična policija Kosova ima potencijala da nadgleda granicu sa Crnom Gorom.

Redžepi očekuje i dobru saradnju sa policijom Crne Gore, kao i zajedničku borbu protiv pograničnog kriminala.

Ceremonija primopredaje nadležnosti održana je u Kforovom vojnom kampu u Peći. Prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović.

Policija Kosova preuzela je ranije kontrolu granične linije sa Albanijom i Makedonijom. Kfor ostaje nadležan za kontrolu administrativne linije sa Srbijom.

..
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KPS na granici sa Crnom Gorom

Izvor: RTS, 03.Sep.2011

Kfor predao komandu pripadnicima kosovske policije na admnistrativnoj granici sa Crnom Gorom. Sledi demarkacija granice u dužini od oko 80 kilometara...Međunarodne snage Kfora na Kosovu i Metohji predale su komandu na administrativnoj granici sa Crnom Gorom kosovskoj policiji, a zvanična ceremonija...

Nastavak na RTS...

Policija Kosova preuzela kontrolu granice sa Crnom Gorom

Izvor: Blic, 03.Sep.2011

Policija Kosova danas je preuzela nadležnost od Kfora za obezbeđivanje granične linije sa Crnom Gorom. Mirovne snage KFOR-a u Peći predale su komandnu odgovornost kosovskoj policiji na oko osamdeset kilometara granične linije sa Crnom Gorom. ..Zajednički protokol o prenosu nadležnosti potpisali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.