Izvor: JUGpress.com, 14.Maj.2023, 16:58

Policajci penzioneri obelezili 13. maj, nekadašnji Dan bezbednosti

NIŠ

Udruženje penzionera Policijske uprave Niš, niškog regiona obeležili su,  13. maj, nekadašnji Dan bezbednosti. Tim povodom položili su vence nastradalim pripadnicima policije na Kosovu 1999.godine odajući im tako počast. U ume Grada venac je položila i počast odala stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

                                   „Danas je izuzetno značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dan za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i zajedno sa penzionisanim pripadnicima  ovog ministarstva odajemo počest svim onim stradalim policajcima koji su dali svoje živote braneći i čuvajući red i mir i na Kosovu i Metohiji.Ovo je samo jedna u nizu podrške koju Grad daje i udruženjima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i penzionisanim članovima udružanja“, kazala je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša.

                                 Živana Spasić, direktor Udruženja penzionera Policijske uprave Niš kaže da se članovi Udruženja okupljaju već nekoliko decenija, a ove godine obeležavaju 45 godina postojanja.

                              „ U to ime pripremili smo, za kratko vreme,  monografiju koja je posvećena našim herojima pri čemu smo izbegli da se mešamo kako u lični život bilo koga od njih tako i politiku jer nam je namera bila samo da sačuvao sećanje na njih“, istakla je  Živana Spasić.

                               Veterani se sa ponosom i setom prisećaju svojih kolega, kao i vremena kada su časno i hrabro branili našu državu.

                              „Na ovaj dan smo pložili vence na spomen ploču našim poginulim herojima koji su dali ono što je najvrednije, a to su njihovi životi, na braniku otadžbine u NATO agresiji na prostoru Kosova i Metohije braneći svoju državu“, kazao je Bratislav Timotijević, član Udruženja penzionera Policijske uprave Niš.

                               Mnogi od njih se i sada sećaju tog vremena.

                              „Svi smo odavde krenuli u sastavu naše čete u okviru posebnih jedinica policije postrojeni pod barjak slave Vojvode Sinđelića sa zadatkom da odbranimo i zaštitimo suverenitet i narod naše zemlje na Kosovu i Metohiji“, naglasio je  Toma Marković, žandarmerijski  kapetan u penziji. (kraj) VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.