Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, pronađeno je vozilo, traga se za vozačem

Kosovska policija pokrenula je istragu protiv pograničnog policajca koji je sinoć pucao na kombi vozilo u Jošanici kod Leposavića, kada vozač nije stao radi rutinske kontrole.

Povređenih nije bilo, a policija sprovodi operativni plan "Čelični prsten" kako bi pronašla vozača crvenog kombija kragujevačkih registarskih tablica."Vozilo je pronađeno na oko kilometar i po od sela Jošanica, u jednom od hangara, a za licem M. Z. iz Vuče se traga", rekao je portparol kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << policije za Sever Bratislav Radović.

Dodao je da je u kombiju pronađena prehrambena roba za koju se osnovano sumnja da je transportovana ilegalnim putem i da su sinoć na lice mesta izašli regionalna istražna jedinica, forenzičari, javni tužilac i inspektorat Kosova.

Advokat Nebojiša Vlajić kazao je da policajac nije smeo da upotrebi vatreno oružje u tom slučaju.

"Upotrebu vatrenog oružja reguliše zakon o Kosovskoj policijskoj službi i policija ima pravo da upotrebi vatreno oružje samo ukoliko proceni da joj je ugrožen život ili zdravlje", ocenio je Vlajić i dodao da nema pravo da puca na vozilo čiji vozač odbija da stane.

Dodao je i da "policajac ne zna da li su u vozilu deca i koga može da pogodi" a, kako kaže, "ne zna ni da li je u kolima lice koje je izvršilo krivično delo".

Vlajić je podsetio da je policajac dužan da zapamti registarsku oznaku vozila, boju kola i da raspiše poternicu kako bi se lice pronašlo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, pronađeno je vozilo, traga se za vozačem

Izvor: Danas, 12.Jun.2019

Kosovska policija pokrenula je istragu protiv pograničnog policajca koji je sinoć pucao na kombi vozilo u Jošanici kod Leposavića, kada vozač nije stao radi rutinske kontrole. Članak Pokrenuta istraga protiv policajca koji je pucao na kombi, pronađeno je vozilo, traga se za vozačem se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.