Pokrenuta istraga o incidentu na Bistričkom mostu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2023, 13:06

Pokrenuta istraga o incidentu na Bistričkom mostu

Tzv. Policijski inspektorat Kosova (PIK) pokrenuo je danas istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić, kada je Kosovska policija zapucala na automobil u kojem su bila dva Srbina.

Kako prenosi Radio KiM, PIK je saopštio da je pokrenuo istragu o incidentu u kojem je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je, kako navode iz PIK, ''napao i udario''.

O incidentu kod punkta na Bistričkom mostu prva se oglasila Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za KiM, navodeći da su pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije pucali na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba i da su tada potpuno izrešetali njihovo vozilo i ranili jednog od putnika Miljana Delevića.

Ranjeni Delević biće prebačen na VMA, Petković: Napad ROSU je mnogo više od provokacije

Direktor Opšte bolnice Kraljevo dr Zoran Mrvić rekao je da je ranjeni Miljan Delević stabilnog zdravstvenog stanja i da će biti transportovan na dalje lečenje u Beograd na VMA, na lični zahtev. Delevića je obišao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković navodeći da je napad ROSU mnogo više od provokacije.

Miljan Delević koji je juče ranjen na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavićod strane pripadnika ROSU biće prebačen iz Kraljeva za Beograd, gde će se, na lični zahtev, lečiti na Vojnomedicinskoj akademiji.

Direktor Opšte bolnice u Kraljevu dr Zoran Mrvić rekao je da je Delević stabilnih vitalnih funkcija i da je rana koju je zadobio obrađena kako treba.

"Transport za VMA je po ličnoj želji pacijenta i mi ćemo to sprovesti narednih dva-tri sata, nema znakova za ugroženost i zdravlje samog pacijenta, nadamo se brzom oporavku", naveo je dr Mrvić.

Ranjenog Delevića danas je obišao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i preneo mu pozdrave predsednika Vučića. Naveo je da je Delević ranjen samo zato što je Srbin.

"Kada pogledate auto, videćete da je izrešetan sa zadnje strane, da je kosovska policija krenula prva u napad sa namerom da ubije Miljana i Dušana, to mi je sada i Miljan potvrdio, na kraju krajeva, tu su bezbednosne kamere koje je instalirala kosovska policija.Zašto Svečlja ne pokaže kamere, nego nastavlja sa propagandom želeći da prikriva istinu, da ROSU svaki dan maltretira srpski narod", upitao je Petković.

Istakao je da je to mnogo više od provokacije i da je metak mogao da bude koban po njegov život, zbog čega je i hitno prebačen u Kraljevo.

"Na Bistričkom mostu i svuda gde su postavili punktove, ROSU policija svakodnevno zaustavlja i maltretira narod, drže ih po nekoliko sati, skidaju do gole kože, da bi predstavili kako Kurti ima moć na severu i da oni vladaju na severu", naveo je Petković ističući da duge cevi nemaju šta tu da traže.

Međunarodna zajednica, dodaje, mora da reaguje i zaustavi zlo iz Prištine, jer to je jedini način da se sačuvaju mir i životi naših ljudi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Pucali su na Miljana samo zato što je Srbin FOTO

Izvor: B92, 24.Jan.2023

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković posetio je danas u kraljevačkoj bolnici Miljana Delevića koji je juče ranjen na Kosovu...Miljana Delevića su juče na Bistričkom mostu ranili pripadnici kosovske specijalne jedinice ROSU...Petković je izjavio da je Delević primio metak samo zato što...

Nastavak na B92...

"NASTAVLJA SE TEROR NAD SRBIMA NA KIM" Ministar Vučević na VMA obišao Miljana Delevića ranjenog na Bistričkom mostu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2023

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić obišli su danas na Vojnomedicinskoj akademiji Miljana Delevića koji je juče ranjen na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić..Ministar Vučević istakao je da je najvažnije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.