Pojačava se prisustvo KFOR-a na severu KiM

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 17:34

Pojačava se prisustvo KFOR-a na severu KiM

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani saopštio je danas da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa Aljbinom Kurtijem.

Tajani je dodao da će biti pojačano prisustvo KFOR-a na administrativnim prelazima između Kosova i Metohije i centralne Srbije.

"Italija je faktor mira na Balkanu. Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem i premijerom Kurtijem. Obojicu sam zamolio da podstaknu dijalog dve strane", napisao je Tajani na društvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mreži X (Tviter).

Naveo je da je sa ministrom odbrane Italije Gvidom Krosetom dogovoren rad na jačanju prisustva KFOR-a na "granici između Srbije i Kosova i sprečavanju daljih sukoba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar spoljnih poslova Italije razgovarao sa Vučićem i Kurtijem: Biće pojačano prisustvo KFOR-a

Izvor: Danas, 25.Sep.2023

Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani reagovao je danas na poslednja dešavanja na Kosovu i tom prilikom je naveo da je sa italijanskim ministrom odbrane Gvidom Krosetom dogovorio da se pojača prisustvo KFOR-a.

Nastavak na Danas...

"OBOJICU SAM ZAMOLIO..." Tajani razgovarao sa Vučićem i Kurtijem: Biće pojačano prisustvo KFOR-a na administrativnim prelazima

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2023

Italijanski ministar se zalaže za dijalog Beograda i Prištine...Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani saopštio je danas da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, dodavši da će biti pojačano prisustvo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Ministar spoljnih poslova Italije: Radi se na pojačanom prisustvu KFOR-a na prelazima

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2023

Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani otkrio je da se radi na pojačanju prisustva KFOR-a između teritorije Kosova i centralne Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.