Podrška Vučiću: Grupa mladića iz Kosovskog Pomoravlja krenula na veliki skup u Beogradu FOTO

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 11:25

Podrška Vučiću: Grupa mladića iz Kosovskog Pomoravlja krenula na veliki skup u Beogradu FOTO

Grupa srpskih mladića krenula je rano jutros pešice iz Kosovskog Pomoravlja put Beograda kako bi učestvovali na velikom mitingu 26. maja.

Kako javljaju sa terena, oko 9 časova stigli su u Bujanovac bez ikakvih problema.

Jutros , u šest časova, trinaestorica hrabrih mladića iz različitih sela Kosovskog Pomoravlja, uključujući Gornje Kusce, Ranilug, Veliko Ropotovo, Kosovsku Kamenicu i Draganac, započela su svoj pešački put ka Beogradu. Ova samoinicijativna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupa krenula je sa ciljem da pruže podršku predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, na velikom mitingu koji će se održati 26. maja.

Istakli su da žele da se zahvale predsedniku Vučiću za napore koje ulaže u očuvanje srpskog identiteta na Kosovu i Metohiji, te da podrže sve dalje aktivnosti koje će doprineti napretku srpskog naroda na ovim prostorima. Njihova posvećenost, hrabrost i optimizam jasno pokazuju koliko im je stalo do budućnosti svoje zajednice i da su spremni da se bore za svoje ideale.

Ovi mladići su odlučili da prepešače neverovatnih 470 kilometara od Korminjana do Beograda. Planiraju da dnevno prelaze oko 40 kilometara, uz obezbeđena prenoćišta duž puta. Njihova odlučnost i hrabrost su impresivni, a njihov poduhvat simbolizuje duboku posvećenost i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Grupa je opremljena vozilom koje ih prati i u kojem se nalazi garderoba za presvlačenje i neophodne zalihe vode kako bi im bilo omogućeno da se osveže tokom puta.

Ovaj izuzetan pešački poduhvat mladića iz Kosovskog Pomoravlja predstavlja primer hrabrosti, vere i snage mladih generacija koje su spremne da se angažuju i daju podršku svojoj zemlji i liderima. Njihova predanost i entuzijazam inspirišu i motivišu sve nas da se borimo za bolju budućnost i ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Podsećanja radi, veliki skup koji je najavljen održaće se u petak, 26. maja, sa početkom u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpski mladići iz Kosovskog Pomoravlja peške krenuli za Beograd: Podrška odbrani KiM na skupu jedinstva

Izvor: 24sedam.rs, 17.Maj.2023

Put Beograda jutros oko 6 časova krenulo je 13 mladića iz nekoliko sela Kosovskog Pomoravlja koji će prepešačiti 470 kilometara

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.