Podiže se zid duž Ibra u severnom delu Kosovske Mitrovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podiže se zid duž Ibra u severnom delu Kosovske Mitrovice

Zid visok 40 do 70 centimetara i dug 37,5 metara se podiže duž obale Ibra u severnom delu Kosovske Mitrovice, navode danas prištinski mediji.

Između dva betonska zida se nalazi prostor u kojem će biti zasađene biljke.

Devet metara zida će biti pokretno, kako bi se omogućio prolaz vozilima u vanrednim situacijama.

Izgradnja zida je počela u subotu, a očekuje se da će danas biti završena.

Revitalizaciju mosta na Ibru finansira Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << unija, a izgradnju zida Opština Severna Mitrovica.

Zamenik gradonačelnika Južne Mitrovice Faruk Muja je izjavio da se protivi podizanju zida koji odvaja dva dela grada, "ali da se radovi izvode na osnovu saglasnosti državnog vođstva".

Muja je rekao da je nezvanično obavešten da će stanovnici dva dela grada do kraja meseca moći da se slobodno kreću preko mosta na Ibru.

Opozicioni pokret Samoopredeljenje je ocenio da bezuslovni dijalog sa Beogradom o unutrašnjim pitanjima Kosova učvršćuje podelu Kosova i ozakonjuje prisustvo Srbije.

Samoopredeljenje je saopštilo da izgradnja zida u Mitrovici dok kosovski lideri u Briselu vode dijalog sa Beogradom govori o nemogućnosti da se do sada postignutim sporazumima država Kosovo učvrsti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kosovska opozicija: Zastrašujuć zid u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2018, 12:52

Predstavnici kosovske opozicije smatraju da je zid visok 70 centimetara koji se podiže na obali Ibra u severnom delu Kosovske Mitrovice "zastrašujuć", ali vlada u Prištini insistira da se radi o delu projekta izgradnje pešačke zone, čiji je finansijer Evropska unija, piše Zeri...Kosovsko Ministarstvo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.