Podignuta optužnica za ratni zločin na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2023, 16:21

Podignuta optužnica za ratni zločin na Kosovu

Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu protiv jedne osobe iz redova srpske zajednice sa inicijalima S.T. pod sumnjom da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Osumnjičenom se na teret stavljaju zločini počinjeni na teritoriji opštine Vučitrn u periodu 1998-99. godine. Kako se navodi u saopštenju, S.T. je kao pripadnik srpskih policijskih snaga "doprineo ubistvima, premlaćivanju, maltretiranju, hapšenju, mučenju, zarobljavanju i deportaciji na hiljada...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv Srbina S.T zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva

Izvor: Danas, 12.Jul.2023

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, protiv okrivljenog S.T, srpske nacionalnosti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.