Podignuta optužnica protiv Olivera Ivanovića

Izvor: Mondo, 12.Avg.2014, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Olivera Ivanovića

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Foto: MONDO Sivački Goran

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je Tanjugu da je tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilastva Kosova juče podigao optužnicu protiv petoro okrivljenih pred Osnovnim sudom u Severnoj Mitrovici, ali nije mogla da precizira identitet lica koja su optužena.

Jedan od okrivljenih optužen je za podsticanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na izvršenje ratnih zločina aprila 1999. godine, a takođe je optužen da je zajedno sa drugim okrivljenim podsticao na saizvršilaštvo u izvršenju krivičnih dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju februara 2000. godine, rekla je Nikolić Solomon.

Troje ostalih okrivljenih optuženo je za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju koja su izvršena februara 2000. godine.

Vlada Srbije dala je garancije da će Ivanović, koji se u pritvoru nalazi skoro sedam meseci, ako mu se omogući odbrana sa slobode, u svakom trenutku biti dostupan ovdašnjem pravosuđu.

Pretpretresni sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici sa druge strane smatrao je da postoji rizik od bekstva i rizik da bi Ivanović mogao da utiče na svedoke zbog čega mu nije dozvoljena odbrana sa slobode.

Uhapšen je 27. januara, a nakon više od mesec provedenih u pritvoru u Prištini oko nedelju dana je štrajkovao glađu zahtevajući da bude premešten u zatvor u Severnoj Mitrovici što se i dogodilo 12. marta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.