Podela neprihvatljiva, zna se gde je crta na kojoj se brani Srbija

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Podela neprihvatljiva, zna se gde je crta na kojoj se brani Srbija"

Savez za Srbiju osudio je izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina o tome da se zalaže za razgraničnje sa kosovskim Albancima, tvrdeći da bi podelom KiM i povlačenjem linije većina našeg naroda ostala u nezavisnom Kosovu, kao i naše crkve, manastiri i imovina.

SzS u saopštenju ocenjuje da su Vulinove najave podele KiM izuzetno opasne i neprihvatljive za svakog građanina Srbije koji zna gde je "crta na kojoj se brani Srbija", i da su, kako navode, tu "crtu" branile i odbranile >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << generacije pre ove vlasti.

SzS smatra da je ova izjava u skladu sa "sada već javnim Vučićevim i Tačijevim dogovorom", kao i da vlast time pokazuje da ih nije briga ni za ljude, Ustav, rezoluciju 1244, kao ni za opasnu Pandorinu kutiju koju bi time otvorili na Balkanu.

Prema tvrdnjama SzS, naprednjaci ne razumeju potrebu pravog pomirenja i pregovora, uz čuvanje našeg državnog stava, sve dok se, kako kažu, "igraju mapama i ljudskim životima".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izneo je u intervjuu za Novosti lični stav da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima i to što pre, jer kada utvrdimo gde je linija, kako kaže, moći ćemo i da je branimo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.