Počinje “Karavan dijaloga”

Izvor: JUGpress.com, 08.Jul.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje “Karavan dijaloga”

BEOGRAD / PRIŠTINA

Od 7. do 14. jula 2017. godine, uz podršku Misije OEBS-a na Kosovu i Misije OEBS-au Srbiji , biće održano više događaja u sklopu ,, Karavana dijaloga”.

,,Karavan dijaloga” organizuje mreža alumnistkinja Akademije dijaloga za mlade žene, deo je inicijative ,,Sledite nas” koja se sprovodiuz podršku OEBS-a, a ciljna grupa su mladi.

Tokom jedne nedelje, karavan sa članovima/icama inicijative će obići različite gradove i učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na radionicama, debatama, ipredstaviće izložbu fotografija o ulozi žena u društvu.

,,Naš cilj je osnaživanje žena u obe zajednice. Ne može biti održivog dijaloga o bilo kojoj temi bez uključivanja svih segmenatadruštva, a žene su njegov značajan deo.  Žene mogu i treba da doprinose, gde god mogu, ” rekao je ambasador Jan Bratu, šef MisijeOEBS-a na Kosovu.

,,Centralna poruka Karavana dijaloga je da naglasi značaj neposredne komunikacije između mladih i da pokaže da mladi iz Beograda iPrištine imaju mnogo više zajedničkog nego što misle,” istakao je ambasador Andrea Oricio, šef Misije OEBS-a u Srbiji.

,,Sledeći primer dijaloga istaknutih žena iz Beograda i Prištine, koji je započet 2012. godine, mlade žene, članice Akademije dijaloga,,Sledite nas” pokazuju istu hrabrost i odlučnost da šire ideju izgradnje snažne mreža prijateljstva i saradnje.”

Dve misije pokrenule su inicijativu ,,Sledite nas”, koja okuplja istaknute žene iz Beograda i Prištine angažovane u politici, akademskojzajednici, civilnom društvu i medijima, u 2012. godini, i nakon toga.  Akademija dijaloga za mlade žene, godišnji program obuke mladihaktivista/aktivistkinja iz oba društva koji je održan u Austriji, direktan je rezultat ove Inicijative.

Program karavana:

7. jul

Beograd, Impact Hub, 18:00

Otvaranje događaja i svečana dodela nagrada za fotografije

Pozdravna reč, ambasador Andrea Oricio, šefa Misije OEBS-a u Srbiji

Debata ,,Žene i mir”: panelistkinje: Valdete Idrizi, izvršna direktorka platforme CiviKos; Gordana Čomić, poslanica; Jelena Dukarić, koordinatorka Vojvođanskog Građanskog Centra

8. jul *

Turistička organizacija Pančevo  12:00 – Radionica o rodnim ulogama

Novi Sad, Američki kutak, 18:00 –  Debata ,,Rodna ravnopravnost se ne tiče samo žena?”

9. jul *

Kulturni centar Šabac, 11:30 – Debata ,,Višestruka diskriminacija žena”

10. jul *

Kulturni centar Bujanovac, 10:30 – Radionica o rodnim ulogama

Omladinski centar Preševo  16:30 – Radionica o rodnim ulogama

11. jul *

Parteš, Hotel Bos, 11:00 – Radionica o rodnim ulogama

Omladinski centar,  Gnjilane 16:00 – Debata “Uloga žena u lokalnim samoupravama i kreiranju politika”

12. jul *

Peć, Egzit bar, 17:00 – Debata ,,Rod i izgradnja mira”

13. jul

Priština, trg Zahir Pajaziti, 17:00 – Izložba fotografija ,,Žene u našim društvima”

Panel diskusija ,,Žene u izgradnji mira: iskustva na putu”: Emilija Redžepi, poslanica Skupštine (2014-2017) ; Nada Lazić, poslanica Skupštine; Minja Mijatović, alumnistkinja Akademije dijaloga; Nita Prekazi, alumnistkinja Akademije dijaloga; Predsedava šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Jan Bratu

14. jul *

Priština, trg Zahir Pajaziti, 16:30

Živa biblioteka ,,Ljudi s druge strane” (Zatvaranje karavana)

Panel diskusija ,,Ekonomsko osnaživanje mladih žena”

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.