Počelo suđenje Zoranu Vukotiću, optuženom za ratni zločin

Izvor: RTS, 29.Maj.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje Zoranu Vukotiću, optuženom za ratni zločin

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici počelo je suđenje Zoranu Vukotiću, osumnjičenom daje počinio ratni zločin 1999. godine na području opštine Vučitrn.
Po čitanju optužnice pred Euleksovim međunarodnim sudskim većem, Vukotić se izjasnio da se ne oseća krivim za optužbe koje mu se pripisuju.

Osumnjičen je da je kao nekadašnji pripadnika rezervnog sastava MUP-a Srbije, između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2. i 3. maja 1999. godine počinio ratni zločini protiv civilnog stanovništva u selu Donje Studimlje kod Vučitrna.
Advokat Nebojša Vlajić je rekao RTS-u po okončanju pripremnog ročišta, da je na njemu pročitana optužnica, te da će suđenje biti nastavljeno u zakonskom roku.
U svojstvu Vukotićevog branioca, Vlajić je rekao da će odbrana u narednih 30 dana podneti prigovore.
Vukotić je uhapšen u maju prošle godine u Crnoj Gori. Krajem prošle godine je izručen kosovskom pravosuđu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbinu sude za ratne zločine kod Vučitrna

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2017, 09:09

U sudu Euleksa u Kosovskoj Mitrovici počelo suđenje Zoranu Vukotiću (45) iz Vučitrna za navodne ratne zločine počinjene tokom 1999. PRED međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici u ponedeljak je počelo suđenje Zoranu Vukotiću (45) iz Vučitrna za...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.