Počelo povlačenje tzv. kosovske policije iz opština na severu

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 23:01

Počelo povlačenje tzv. kosovske policije iz opština na severu

Tzv. kosovska policija potvrdila je da je počela postepeno povlačenje iz opštinskih objekata na severu.

Tzv. kosovska policija je počela postepeno povlačenje kako je i dogovoreno na sastanku potpredsednika vlade Besnika Bisljimija i izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, prenosi Reporteri.

Zamenik direktora policije za region Sever Veton Eljšani kazao je da je odluku vlade, Uprava policije prihvatila čim ju je dobila i ona je upućena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "na teren" na izvršenje.

"Odluka Vlade Kosova je počela da se sprovodi", rekao je Eljšani.

Vlada privremenih prištinskih institucija je dan nakon sastanka Bisljimija i Lajčaka iznela detalje o tome šta su tačno dogovorili, navodeći da je glavni fokus sastanka bilo stvaranje preduslova za punu i bezuslovnu primenu Osnovnog sporazuma od 27. februara i Ohridskog aneksa od 18. marta.

Priština je sinoć saopštila je spremna da doprinese deeskalaciji situacije - što uključuje trenutno smanjenje prisustva policije za 25 odsto u i oko opštinskih zgrada u četiri opštine na severu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.