Izvor: RTS, 17.Nov.2022, 15:23

Počelo potpisivanje ugovora sa Srbima koji su napustili institucije na KiM

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije počelo je potpisivanje ugovora između države Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srba koji su napustili prištinske institucije.
Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na taj način ispunjava se obećanje koje je našem narodu na KiM, koji je izašao iz institucija, dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da će se država pobrinuti za svakoga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od njih i da niko neće ostati bez podrške države.

Ovim ugovorima, dodaje se, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstveno osiguranje itd.
"Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru", navodi se u saopštenju.

"Dakle, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije. Na ovaj način, država je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Kosovu i  Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu uz sebe", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo potpisivanje ugovora sa Srbima koji su napustili institucije na KiM

Izvor: Danas, 17.Nov.2022

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije počelo je potpisivanje ugovora između države Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srba koji su napustili prištinske institucije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.