Izvor: JUGpress.com, 21.Apr.2023, 10:50

Počela sanacija udarnih rupa na niškim ulicama

NIŠ

U garadskim opštinama Palilula i Pantelej počela je sanacija udarnih  rupa na sobraćajnicama, a uskoro će biti saniran i kolovoz na raskrsnici ulica Kosovke devojke i Pantelejske. Na ovom prostoru je došlo do kvara na vodovodnoj mreži pa su radnici JKP „Naissus“ morali da intervenišu što je zahtevalo i raskopavanje ulice i razbijanje asfalta. Kada se radi o sanaciji ulice gde su izvedeni radovi građani će morati da sačekaju još koji dan kako bi se nadležni uverili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da je kvar popravljen i da nova intervencija nije potrebna.

                        „Moraćemo da sačekamo još koji dan da vidimo da li je sanacija uspela kako ne bi došlo do novih pucanja cevi, a onda ćemo sanirati rupu koja je nastala. Inače, Direkcija za izgradnju grada tokom cele godine prati radove javnih komunalnih preduzeća na saobrćajnicama i radove koje oni izvode, a uglavnom su ti JKP „Naissus“ ili JKP „Gradska toplana“. Onog trenutka kada oni završe radove dolazi naša mehanizacija koja sanira nastale rupe na kolovozu“, kaže Zoran Prokić, v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada.

                        Zbog brzine kojom se širi grad, izgradnje novih stambenih objekata ili otvaranje novih fabrika, ali zahteva građana da se priključe na gradski toplovod, operativa komunalnih preduzeća za vodovod i kanalizaciju ali i gradske toplane je svakodnevno na terenu, a Direkcija za izgrdanju grada je u obavezi, na osnovu odluke Skupštine grada Niša, da sve što je raskopano dovede u prethodno stanje.

                       „Odlukom Skupštine grada Niša koja je doneta decembra prošle godine Direkcija za izgradnju grada sva raskopavanja u gradu prati i dovodi ih u prethodno stanje, a to se odnosi na radove koje izvode javna preduzeća i čije je osnovač Grad. Odluka se na odnosi na radove koje izvode druga pravna ili fizička lica. U tom slučaju oni su u obavezi da sve što su uradili vrate u prethodno stanje.Direkcija za izgrdanju grada vrši samo nadzor nad tim radovima i odobrava ih kada se za to stvore uslovi“, objašnjava Zoran Prokić.

                       Osim na Panteleju radnici Direkcije za izgradnju grada rade i na saniranju udarnih rupa na teritoriji Gradske opštine Palilula.

                        „U zavisnosti od obima radova na terenu sredstva za saniranje nastalih rupa sukcesivno se odobravaju Direkciji za izgrdanju grada, a Direkcija tokom cele godine ima obezbeđena sredstva iz budžeta grada“, kaže Prokić i odaje da finansijskih problema za sada nema. (kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.