Platforma za razgovor sa Srbijom - tajna

Izvor: NaDlanu.com, 28.Okt.2012, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platforma za razgovor sa Srbijom - tajna

PRIŠTINA, 28. Oktobra 2012. (Beta) - Deset dana od kada je Skupština Kosova usvojila rezoluciju o normalizaciji odnosa sa Srbijom čime je dala zeleno svetlo za početak razgovora sa Srbijom, platforma za razgovore i dalje ostaje tajna.

PRIŠTINA, 28. Oktobra 2012. (Beta) - Deset dana od kada je Skupština Kosova usvojila rezoluciju o normalizaciji odnosa sa Srbijom čime je dala zeleno svetlo za početak razgovora sa Srbijom, platforma za razgovore i dalje ostaje tajna.Dnevnik Zeri >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << piše da se još uvek ne zna da li je počeo rad na platformi za razgovore, koja će precizirati o čemu će se može razgovarati sa Srbijom.Visoki vladini zvaničnici su se potrudili da u javnosti ne dopre ni jedna reć o platformi.Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči koji u nedostaku portarola Vlade uglavnom odgovara na novinarska pitanja nije želeo da kaže ništa i uputio je novinare na ministra spoljnih poslova Kosova, Envera Hodžaj, koji je ceo dan bio nedostupan za novinare.O platformi nije želo da govori ni premijer Hašim Tači koji je tokom posete Islamskoj zajednici Kosova u petak novinarima rekao da na dan praznika neće govoriti o platformi.Istovremeno dnevnik Koha ditore je pisao da će se platforma o razgovorima utvrditi tek nakon posete američke državne sekretarke Hilari Klinton i šefice evropske diplomatije, Ketrin Ešton Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.