Izvor: S media, 19.Jan.2013, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanje Kosova - hod po tankoj žici (VIDEO)

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić navodi da je cilj Srbije da ne prekrši svoj ustav i principe, a da dobije datum za pregovore s Evropskom unijom.

"Gledamo da za naš narod dobijemo najviše što možemo, a da izgubimo najmanje što moramo", objasnio je Vučih poziciju Srbije u vezi s pitanjem Kosova u intervjuu podgoričkoj televiziji Atlas.

Vučić je rekao da će se predsednik Srbije Tomislav Nikolić "vrlo brzo" sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << s predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom.

Na pitanje kada će doći do tog susreta, Vučić je odgovorio "kad kažem uskoro, onda će to tako i biti", ne želeći da kaže ni gde će biti održan taj sastanak.

Veoma vađno da dobijemo datum pregovora sa EU

Komentarišući nedavnu izjavu premijera Srbije Ivice Dačića da je Srbija spremna da razgovara i o stolici za Kosovo u UN, Vučić je kazao da je Dačić samo želeo da poruči da je Srbija spremna za traženje sveobuhvatnog rešenja.

Prema rečima Vučića, Srbiji je veoma važno da dobije datum pregovora s EU, jer bi, kako je objasnio, to podstaklo investitore da dođu u Srbiju. Vučić je rekao da zna više investitora koji čekaju datum pregovora s EU da bi počeli sa ulaganjima u razvojne projekte u Srbiji.

Vučić je ocenio da skorašnji izbori u Srbiji ne bi bili najbolje rešenje za zemlju, ali je rekao da ne bi iskljucio mogućnost da oni koji se hvale kako su jaki i da bi pobedili sadašnju vlast u Srbiji, "tu priliku i dobiju".

Niko me neće zaustaviti

Komentarišući činjenicu da su pojedini mediji u Beogradu najavili neka hapšenja u Srbiji, Vučić je kazao da su to zamerke Demokratske stranke i njoj bliskih krugova koji, kako je rekao, tako pokušavaju da nametnu ocenu da se hapse samo njihovi ljudi.

Vučić je kazao da će u Srbiji svi osumnjičeni i optuženi za kriminal imati pošteno suđenje.

"Niko neće biti zaštićen, može da mi bude kum i šta god hoće, niko neće biti pošteđen ako bude kriv", rekao je potpredsednik Vlade Srbije.

Vučih je kazao da je ne samo politički, "nego i fizički" svoju glavu stavio na kocku time što se upustio u borbu protiv organizovanog kriminala, dodavši da ga niko neće uplašiti.

(Beta, Foto: Beta/Marko Rupena/AV)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.