Petković o Kosovu i Metohiji razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021, 16:00

Petković o Kosovu i Metohiji razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije

Zaštita verske i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, bezbednost i pomoć u odgovoru na posledice pandemije bile su danas teme razgovora direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija mati Haritinom.

Kako je saopšteno, Petković je sagovornici preneo brigu Kancelarije i svoju lično za zaštitu verske i kulturne baštine na KiM i istakao projekte koje Kancelarija sprovodi na obnovi, promociji i zaštiti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Tokom razgovora on se interesovao i o bezbednosti sestrinstva Pećke patrijaršije i izazovima sa kojima se svakodnevno susreću.

Sagovornici su razmenili mišljenja o epidemiološkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i načinu na koji Kancelarija može da pomogne u odgovoru na posledice pandemije virusa Kovid 19.

Direktor je igumaniji Haritini čestitao izbor novog patrijarha Porfirija pod čijom upravom je i stavropigijalni manastir Pećka patrijaršija, duhovno sedište srpskih patrijarha.

Sastanku u Palati "Srbija" prisustvovao je i pomoćnik direktora Kancelarije Dušan Jovović koji je zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.