Izvor: RTS, 25.Apr.2021, 12:42

Petković na Cveti u manastiru Visoki Dečani

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boravi, na praznik Cveti, u manastiru Visoki Dečani. On je juče posetio Srbe u Bostanu kod Novog Brda.
Petar Petković je prisustvovao svetoj liturgiji, posle koje je sa igumanom Savom Janjićem obišao manastirski posed.

Direktor Kancelarije za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Metohiju je, prilikom posete manastiru Visoki Dečani, naglasio važnost ove svetinje za opstanak srpskog naroda u Pokrajini.
Petković je istakao da taj manastir predstavlja ne samo materijalnu riznicu od neprocenjivog značaja, već i duhovnu riznicu opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i identiteta i porekla našeg naroda i naše kulture. 
Direktor Kancelarije za KiM posetio je juče Srbe u Bostanu kod Novog Brda i u crkvi Uspenja presvete Bogorodice u ovom mestu prisustvovao proslavi praznika Vrbica.
Petković je rekao da mu je veoma drago što je posetio meštane ovog sela i mesto na kojem su se Srbi vekovima okupljali.
"I danas smo se ovde okupili da pozovemo na mir i na slogu. Država Srbija je uz vas i pomagaće vam. Uz pozdrave koje vam šalje predsednik Aleksandar Vučić želim da vam kažem da Srbija čini sve da sačuvamo mir, da pozovemo na prisebnost i da, što je u našoj moći, učinimo sve kako bi život ovde bio bolji i kako bi vi i vaša dečica ovde imali budućnost", rekao je Petković u Bostanu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.