Petković: Uprkos pritiscima Srbi na KiM veruju u svoju državu

Izvor: RTS, 29.Sep.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: Uprkos pritiscima Srbi na KiM veruju u svoju državu

Predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji vodi se pod nezapamćenim pritiscima i zastrašivanjem srpskog naroda, rekao je za RTS Petar Petković.
Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je predizbornom skupu u Leposaviću, nakon čega je kosovska policija i od njega tražila da napusti Kososvo i Metohiju. 
 
Zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pretnja hapšenjem predstavnicima Kancelarije za KiM je pritisak sa kojim se svakodnevno suočava srpski narod na KiM, kaže Petković.
"Kada sam već dobijao pretnje da ću biti uhapšen obilazio sam mesta gde u albanskom okruženju žive malobrojni Srbi. I kod njih se oseća živa vera i povezanost sa srskom državom", rekao je Petković gostujući u Dnevniku RTS-a.
Situacija je veoma napeta nedelju dana do izbora na KiM jer Priština na sve načine pokušava da izvrši pritisak na Srpsku listu i zastraši srpski narod.
"To što je zapaljena kuća u Klini u Metohiji gde su srpski povratnici je ideja da se spali u korenu svaka namera o povratku. Jedini način da se nastavi politika predsednika Aleksandra Vučića, pre svega u investicionom pogledu, je da pobedi Srpska lista i osvoji svih deset zagarantovanih mandata", rekao je Petar Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Petković: Uprkos pritiscima Srbi na KiM veruju u svoju državu

Izvor: Večernje novosti, 29.Sep.2019

Predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji vodi se pod nezapamcenim pritiscima i zastrašivanjem srpskog naroda, rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković Predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji vodi se pod nezapamcenim pritiscima i zastrašivanjem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.