Petković: Srbija je odlučna da pomogne svom narodu na KIM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2021, 11:25

Petković: Srbija je odlučna da pomogne svom narodu na KIM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je ekonomiju manastira Gračanica. Ovaj manastir u svom posedu ima 55 hektara zemlje, a ekonomija se nalazi na 2 hektara.

Kako je naveo Vladika Teodosije manastir ima mlekaru, a proizvodi svoje brašno kojima opskrbljuje i narodne kuhinje. Kancelarija za KiM, ali i veliki broj humanitarnih organizacija pomogao je manastiru svih ovih godina, što je omogućilo da se njegova ekonomija razvija.

Petković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je posetio meštane sela Banjska kod Vučitrna i poručio im da je država Srbija uz njih i da će da pomogne svom narodu da ekonomski ojača.

On je tom prilikom istakao da se u prethodnoj rundi dijaloga predsednik Srbije Aleksandar Vučić borio za prava Srba na Kosovu i njihov bolji život.

"Država Srbija je odlučna i ima mogućnosti da pomogne svom narodu na Kosovu i Metohiji, da ga ekonomski ojača, ali ono što je svima vama najpotrebnije, a što nije u potpunoj nadležnosti Srbije je mir i bezbednost", poručio je Petković.

On je u porti crkve Svetog Nikole razgovarao sa okupljenim meštanima Banjske i zajedno sa ministrom za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goranom Rakićem saslušao njihove probleme i obećao pomoć.

Kako je najavljeno, meštani ovog sela će zahvaljujući pomoći Ministarstva za zajednice i povratak dobiti novu salu u crkvenoj porti.

Petković je u Gojbulji obišao nedavno pretučenog, trinaestogodšnjeg dečaka Nikolu Perića, kome je poklonio tablet i loptu.

Nikola je zahvalio i rekao da mu ovaj dolazak mnogo znači, jer mu ni dan danas, nakon nemilog događaja nije, kako kaže, svejedno i da se plaši da izađe na ulicu.

Petković je preneo pozdrave porodici Perić predsednika Aleksandra Vučića i poručio da je država Srbija uz Nikolu, uz njegovu porodicu i uz sve druge srpske porodice na KiM, kao i da će učiniti sve da zaštiti svoj narod.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.