Petković: Pravo ratno i opsadno stanje. Udarali su Srbe puškama i psovali

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 10:14

Petković: "Pravo ratno i opsadno stanje. Udarali su Srbe puškama i psovali"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oglasio se povodom jučerašnje situacije na severu KiM.

Podsetimo, tokom noći vozila tzv. kosovske policije patrolirala su centrom Severne Mitrovice, maltretirala Srbe i pokušavala da uhapsi neke od njih.

"Sinoć i noćas u kosovskoj Mitrovici je bilo pravo ratno opsadno stanje. Napravili su jednu vrstu bezbednosnog prstena gde su patrolirali u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada, ali imali su i svoje punktove na obodima grada. Nije samo stvar ove noći koja je bila pravi pakao za građane Severne Mitrovice. Zaustavljali su automobile, zaistavljali ljude, udarali ih puškama i psovali. Bilo je gore nego da je uveden policijski čas. Ovde se radi o tome da Kurti sve vreme provocira i želi da izazove sukobe i rat. Tokom jučerašnjeg dana Kurtijeva policija je pokušala nekoliko hapšenja u bošnjačkoj mahali", rekao je Petković.

On je dodao da je situacija mirnija i da tu trenutno nema oklopnih vozila, ali je prisutan veliki broj specijalaca sa dugim cevima. Naglasio je da ih ima i u civilu, te da koriste čak i automobile sa srpskim registarskim tablicama.

"Kurti je spremao novu provokaciju u cilju reagovanja Srba ne bi li onda međunarodna zajednica okrivila Beograd i Srbe", analizirao je Petković.

Petković je dodao da u ovakvim okolnostima, kada Kurti želi da opkoli celu Kosovsku Mitrovicu ne vidi kako možemo da nastavimo dijalog sa Prištinom. Odluku o tome će ipak na kraju doneti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, Kurti je rekao da još uvek nije doneo odluku o tome da li će se u Briselu sastati sa Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Petković: Noćas je u Kosovskoj Mitrovici bilo pravo ratno opsadno stanje - Kurtijevi specijalci su udarali, pretresali i psovali ljude!

Izvor: 24sedam.rs, 17.Jun.2023

Iz južnog dela su ušli sa preko 30 oklopnih borbenih vozila, pod maskama i sa dugim cevima - rekao je Petković

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.