Petković: Kurti posetom severu Kosova i Metohije hteo da izazove tenzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2022, 11:12

Petković: Kurti posetom severu Kosova i Metohije hteo da izazove tenzije

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je poseta premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija severu Kosova i Metohije imala za cilj da izazove tenzije, provokacije i nestabilnost.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petković je istakao da o uspešnosti posete premijerke Ane Brnabić južnoj srpskoj pokrajini najbolje svedoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << činjenica da je već sutradan Aljbin Kurti "potrčao" da se slika na severu Kosova i Metohije.

"Samo što je Anu Brnabić sa oduševljenjem dočekalo više hiljada Srba, dok je Kurti krišom i tajno morao da se šunja severom naše pokrajine, da ga slučajno neki Srbin ne sretne, a jedini koji su ga dočekali jesu pripadnici Rosu", rekao je Petković.

On je rekao do to najbolje govori da Kurti nema šta da traži na severu Kosova i Metohije.

"I to najbolje govori koliko Kurti nema šta da traži na severu pokrajine i da je njegova jedina namera da izazove tenzije, provokacije i nestabilnost, uz opsesivnu želju da se snima za društvene mreže", istakao je Petković.

Kako je navedeno u saopštenju "nema sumnje da je Kurti dobro zapamtio kako mu je srpski narod nedvosmisleno pokazao da nema šta da traži na severu Kosova i Metohije kada je poslednji put javno pokušao da kroči u neku srpsku sredinu".

"Zato sada mora da se prikrada i "hrabro" snima, da ubedi sebe da je zaista bio na severu", kazao je Patković.

On je ocenio da je "dobro da je Kurti detaljno gledao posetu predsednice Vlade Srbije Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću, jer je mogao da nauči kako se šalju poruke mira, demokratije i stabilnosti i koga Srbi jedino prihvataju za svog premijera".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.