Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2024, 15:42

Petković: Kurti ne može da prekine neraskidivu vezu srpskog naroda sa državom; SL: Kurtijev režim pokazao da primat nad pravom ima sila

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas, povodom uklanjanja ćiriličnih saobraćajnih znakova na severu Kosova i Metohije da premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti ne može da prekine neraskidivu vezu Srba sa svojom državom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpska lista o uklanjanju ćiriličkih tabli: Za Kurtijev režim prava srpskog naroda ne postoje

Izvor: Danas, 14.Mar.2024

Srpska lista pozvala je međunarodne predstavnike da javno osude uklanjanje tabli sa ćiriličkim natpisima mesta na severu Kosova ističući da na taj način Aljbin Kurti krši prava srpskog naroda na svoj jezik, pismo i pravo da koriste toponime koje su koristili vekovima unazad, prenosi Kosovo Online.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.