Petković: Formalizovana okupacija na severu KiM

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 14:59

Petković: Formalizovana okupacija na severu KiM

Direktor kancelarije za KiM, Petar Petković oglasio se nakon polaganja zakletve gradonačelnika četiri opština na severu Kosova i Metohije

Saopštenje kacelarije za Kosovo i Metohiju prenosimo u celosti:

"Kurtijevi gaulajteri, prerušeni u nazovi gradonačelnike, položili su danas zakletve, čime je formalizovana okupacija četiri opštine na severu Kosova i Metohije od strane Prištine. Verovatno nikada u istoriji demokratije nije bilo izbora sa tako beznačajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izlaznošću a da oni koji postavljaju merila demokratije u savremenom svetu rezultate takvih izbora priznaju.

Jasno je da ovaj akt silovanja demokratije i ljudskih prava jeste odgovornost Aljbina Kurtija, kao velikoalbanskog ideologa i antisrpskog šoviniste, ali ide na dušu i delu međunarodne zajednice, koji je, rukovođen kratkovidim geopolitičkim interesima, rešio da suspenduje politička prava srpskog naroda na KiM.

Okupacija nikada u istoriji nije bila trajno stanje, pa neće biti ni u četiri opštine na severu KiM, i ona će ubrzo biti okončana, međutim srpski narod će duže od Kurtijeve okupacije pamtiti sraman način na koji su lažni korifeji savremene demokratije za tako nešto dali zeleno svetlo. Srpski narod nikada u prošlosti slobodu nije dobijao na poklon, već se za nju uvek izborio sopstvenim pregnućem i nacionalnim jedinstvom, i sada, kada su sve maske pale a licemerje dela međunarodne zajednice postalo potpuno ogoljeno, Srbi će biti ti koji će odlučivati o svojoj nacionalnoj sudbini, a ne Aljbin Kurti ili bilo koji inostrani faktor.

Naš narod nadživeće i ovu situaciju bez presedana u savremenoj mirnodopskoj evropskoj istoriji, tako što će nastaviti da se svim snagama bori za mir i poštovanje međunarodnog prava, a Srbi sa KiM će, uveren sam, ostati jedinstveniji nego ikad, jer osim svoje države Srbije i sopstvene odlučnosti nemaju druge odbrane od zuluma kojem su izloženi", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Izlaznost na izborima

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Polaganjem zakletve formalizovana okupacija opština na severu KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2023

Kurtijevi gaulajteri, prerušeni u nazovi gradonačelnike, položili su danas zakletve, čime je formalizovana okupacija četiri opštine na severu Kosova i Metohije od strane Prištine, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Petković osudio stupanje na dužnost novih gradonačelnika na severu Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Maj.2023

Polaganjem zakletve novoizabranih gradonačelnika na severu Kosova formalizovana je "okupacija" četiri opštine, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković. "Okupacija nikada u istoriji nije bila trajno stanje, pa neće biti ni u četiri opštine na severu Kosova, i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zavetnici pozvali Vladu Srbije da proglasi okupaciju Kosova

Izvor: Danas, 25.Maj.2023

Srpska stranka Zavetnici pozvala je danas Vladu Srbije da proglasi okupaciju Kosova, navodeći da je i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohije Petar Petković to isto izjavio posle polaganja zakletvi albanskih gradonačelnika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.