Izvor: RTS, 09.Okt.2020, 13:22

Petar Petković novi direktor Kancelarije za KiM

Petar Petković zamenio je Marka Đurića na mestu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Do sada je bio pomoćnik direktora tog Vladinog tela.
Petar Petković je funkciju pomoćnika direktora Kancelarije za KiM obavljao od 2016. godine.

Na sednici Vlade Srbije u četvrtak, dosadašnji direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić imenovan je za ambasadora Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama. 
Primopredaja dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvršena je u Palati "Srbija". 
Petković je diplomirao 2006. godine na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, a master i doktorske studuje završio je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova završio je 2007. godine.
Zaposlen je u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu od 2007. godine, sa zvanjem naučnog saradnika, gde mu je status u mirovanju.
Petković je član glavnog odbora SNS-a od 2017. godine, bio je poslanik od 2012. do 2014. godine, dok je funkciju savetnika u kabinetu premijera obavljao od 2007. do 2008. godine.
Oženjen je i otac dvoje dece.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petar Petković direktor Kancelarije za KiM umesto Marka Đurića

Izvor: Radio 021, 09.Okt.2020

Petar Petković biće direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju...On je zamenio Marka Đurića na mestu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju...Na sednici Vlade Srbije u četvrtak, dosadašnji direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić imenovan je za ambasadora Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama...Petar...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.