Peć, pritvor četvorici Srba

Izvor: RTS, 24.Jun.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peć, pritvor četvorici Srba

Sud u Peći odredio je mesec dana pritvora četvorici Srba, uhapšenih pre četiri dana u selu Petrič kod Kline, preneli su RTS-u izvori bliski kosovskom pravosuđu.
Sud je na današnjem ročištu odredio da uhapšeni ostanu u pritvoru dok se ne okonča istraga.
Protiv njih može da bude podneta krivična prijava. Postoji mogućnost ,da se po prijavi pojave ponovo pred sudom i pre isteka pritvorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << roka.
Policija je u Petriču pre četiri dana uhapsila šestoricu srpskih mladića nakon obeležavanja praznika Svete Trojice u Petriču.
Po odluci suda dvojica uhapšenih su oslobođena, pošto su platili novčane kazne.
Prema nepotvrđenim informacijama, došlo je do tuče u trenutku kada je kosovska policija zaustavila automobile kojima su Srbi došli organizovano, da obeleže praznik Svete Trojice na temeljima istoimene Crkve u Petriču.
U tuči su povređena dva policajca, a pretučeni su Srbi, od kojih je njih šestoro privedeno.
U Donjem Petriču 1993. godine izgrađena je crkva Svete Trojice koja je minirana i do temelja uništena 1999. godine.
U selu je živelo oko šezdeset srpskih domaćinstava.
Jedanaest godina kasnije započet je proces povratka, izgrađeno je šest kuća, a u selu je ostala da živi samo starija Kata Grujić, koja je česta meta pljački i napada, prenosi Radio Goraždevac.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.