Patrole KOS i Kfora na severu Kosova

Izvor: Kurir, 16.Apr.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrole KOS i Kfora na severu Kosova

Vučković je parkirao vozilo ispred kuće kosovskog Albanca kod koga je bio u poseti sa još jednim Srbinom. Oko 22 sata čuli su pucnjavu, a kada su izašli napolje videli su oštećenja na vozilu", rekao je Besim Hoti

KOSOVSKA MITROVICA - Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je u svim multietničkim sredinama na severu Kosova pojačano prisustvo snaga bezbednosti i da je policija dobila podršku Kfora.

Hoti je rekao da u svim multietničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sredinama na severu Kosova Kfor sa svojim patrolama od vikenda daje podršku kosovskoj policiji.

On je potvrdio da je u nedelju uveče jedno putničko vozilo čiji je vlasnik kosovski Srbin Slaviša Vučković iz sela Zupče izrešetano hicima iz vatrenog oružja u susednom selu Čabra na severu Kosova.

Hoti je rekao da je vozilo imalo KM registarske tablice i da policija ne isključuje mogućnost da je napad na vozilo etnički motivisan.

"Vučković je parkirao vozilo ispred kuće kosovskog Albanca kod koga je bio u poseti sa još jednim Srbinom. Oko 22 sata čuli su pucnjavu, a kada su izašli napolje videli su oštećenja na vozilu", rekao je Hoti.

Na automobilu marke "pasat" polomljena je zadnja i prednja šoferšajbna, a rupe od hitaca vidljive su po celom vozilu, rekao je policijski portparol dodajući da je napadač najverovatnije koristio automatsku pušku.

U Kosovskoj Mitrovici od subote je pojačano prisustvo Kfora naročito u naselju "Tri solitera", gde je prošle nedelje u eksploziji stradao kosovski Albanac Seljver Haradinaj a dvoje njegove dece povređeno.

Po jedna policijska patrola je stacionirana u neposrednoj blizini mosta koji Albanci iz "Tri solitera" koriste za prelazak iz severnog u južni deo Kosovske Mitrovice.

Vojnici Kfora takođe se nalaze ispred "Tri solitera" u neposrednoj blizini srpske opštine Kosovska Mitrovica.

Tokom prethodne noći mogle su se videti patrole Kfora koje su sa džipovima povremeno obilazile multietnička naselja u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Istragu o ubistvu Haradinaja vode pripadnici kosovske policije i Euleksa, koji osim tvrdnje da je u napadu korišćen plastični eksploziv koji je bio postavljen na prozoru njegovog stana, za sada ne saopštavaju druge detalje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.