Patrijarh: Ivanović bio najsvetliji primer srpskog roda

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Ivanović bio najsvetliji primer srpskog roda

Pucanj u Olivera Ivanovića, pucanj je u Srbe i u Srbiju, izjavio je poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej za Televiziju Hram, ističući da je Ivanović bio najsvetliji primer srpskog roda.

Oliver Ivanović je, kao izuzetan poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika, rekao je patrijarh Irinej.

Prema njegovim rečima, mnogi su bili "prisiljeni da odu sa teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Stare Srbije", a "Ivanović je trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima".

Iako je mogao da napusti ovu svetu zemlju, nije to hteo da učini ni po koju cenu, rekao je patrijarh Irinej i naglasio: "Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života".

Blagodarni smo pokojnom Oliveru što je bio najsvetliji primer našeg roda, rame uz rame sa našim sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i Srpsku crkvu, napomenuo je patrijarh Irinej.

Porodici, svim srodnicima, istinskim prijateljima pokojnog Olivera Ivanovića i našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, upućujemo iskreno saučešće sa željom da žive u međusobnoj ljubavi i u miru sa drugim narodima, kaže patrijarh Irinej.

Molimo se Srbima Svetiteljima koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru, rekao je u izjavi za Televiziju Hram poglavar SPC patrijarh Irinej.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.