Izvor: RTS, 16.Okt.2020, 09:45

Patrijarh Irinej: Vučića osuđuju za izdaju koju nije počinio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uhvatio se u koštac sa brojnim problemima Kosova i Metohije i pokazao se kao odgovoran državnik po mnogim nacionalnim pitanjima, kaže patrijarh srpski Irinej.
Patrijarh Irinej je rekao da već osam godina sluša o tome da Vučić "sprema izdaju Kosova i Metohije" i postavio pitanje da li ima smisla unapred osuditi čoveka za nešto što nije učinio, samo zato što neki smatraju da će to učiniti.

Patrijarh >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u intervjuu za današnje izdanje Večernjih novosti rekao da su sud o Vučićevom radu dali građani na izborima.
Komentarišući Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, potpisan 4. septembra u Vašingtonu, Irinej je ocenio da SAD mogu da odigraju veliku ulogu u postizanju dogovora Srba i Albanaca.
"Oni su velika politička, ekonomska i vojna sila koja je do sada bila isključivo na strani Albanaca, uprkos našim molbama da treba objektivno sagledati krizu na Kosovu i Metohiji. Mislim da treba prepustiti Srbima i Albancima da se sami oko svega dogovore bez nametanja rešenja u korist samo jednog naroda. U tom pogledu SAD mogu odigrati veliku istorijsku ulogu", naveo je Irinej.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Irinej: Vučića osuđuju za izdaju koju nije počinio

Izvor: Blic, 16.Okt.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uhvatio se u koštac sa brojnim problemima Kosova i Metohije i pokazao se kao odgovoran državnik po mnogim nacionalnim pitanjima, izjavio je danas patrijarh srpski Irinej.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.