Patrijarh: Dosta svađe u društvu

Izvor: Mondo, 27.Jan.2019, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Dosta svađe u društvu

Patrijarh srpski Irinej rekao je danas da je srpskom društvu potrebno jedinstvo kako bismo sačuvali i odbranili Kosovo, jer ga, kaže, svađom nećemo odbraniti.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Nakon služenja službe u opštini Vračar, koja obeležava slavu Svetog Savu, Irinej je poručio da su Srbi mali narod koji da bi opstao mora biti jedinstven.

"Jedinstvo je i temelj naše crkve i države. Zajednica crkve i države nas je održala, da nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to imali mi bismo iščezli kao narod", rekao je Irinej.

Primetio je da je u našem društvu sve više prisutno nejedinstvo i svađa, te upozorio da se moramo organizovati kako bismo sačuvali ono što su nam ostavili naši preci, a najpre da sačuvamo Kosovo.

Kaže da nam Kosovo nikada nije bilo dato, niti smo ga oteli, već je Kosovo, ističe, oduvek bilo naša matična država, puna srpskih svetinja.

Irinej: Vučić se kao lav bori za Kosovo
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Irinej: Za Kosovo potrebno jedinstvo, a ne svađa

Izvor: B92, 27.Jan.2019

Patrijarh srpski Irinej rekao je da je srpskom društvu potrebno jedinstvo kako bismo sačuvali i odbranili Kosovo, jer ga, kaže, svađom nećemo odbraniti...Nakon služenja službe u opštini Vračar, koja obeležava slavu Svetog Savu, Irinej je poručio da su Srbi mali narod koji da bi opstao mora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.