Patjić: Vučić pravi farsu oko Kosova i Uneska da bi skrenuo pažnju sa afera

Izvor: Blic, 05.Nov.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patjić: Vučić pravi farsu oko Kosova i Uneska da bi skrenuo pažnju sa afera

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić optužio je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića da namerno u javnosti "pravi farsu od svojih lažnih diplomatskih napora" da Kosovo ne bude primljeno u Unesko, iako je, kako tvrdi, "sasvim jasno da Kosovo ne može biti primljeno jer nema potrebnu dvotrećinsku većinu glasova".

"Danas se opet dešava da se kosovsko pitanje zloupotrebljava u svrhe dizanja rejtinga Aleksandra Vučića i radi skretanja pažnje građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa potpunog ekonomskog kolapsa izazvanog epskim razmerama nesposobnosti naprednjačke garniture", navodi se u pisanoj izjavio lidera demokrata Bojana Pajtića.

Prema njegovim rečima, iako je sasvim jasno da Kosovo ne može biti primljeno u Unesko jer nema potrebnu dvotrećinsku većinu glasova, "vlast pravi farsu od svojih lažnih diplomatskih napora da se to spreči, iako zna da Kosovo neće ući u Unesko".

"Namera im je da sebe prikažu kao velike pobednike nad nepravednim Zapadom posle vešto kreirane atmosfere kako je navodno članstvo Kosova u Unesku gotova stvar", ističe Pajtić.

Jedini razlog za ovo, kako kaže, patetično glumatanje, Pajtić vidi u nameri Aleksandra Vučića da što više pobegne od tema poput borbe protiv korupcije, "gde nema nijednu jedinu presudu i gde se svakog dana trudi da sakrije afere svojih kumova i najbližih saradnika".

Takođe, smatra Pajtić, "nešto se u poslednje vreme ne govori puno o 'budućnosti u koju verujemo', jer to zvuči kao neslana šala u zemlji u kojoj deca padaju u nesvest od gladi na nastavi u školi".

"Dok Vučić priča o Unesku, istovremeno sakriva i prepravlja izveštaje o stanju srpske privrede kako bi ubedio građane u nekakav imaginarni 'dinamičan rast' koji postoji samo u njegovoj uobrazilji", navodi se u Pajtićevoj pisanoj izjavi i dodaje da je "Kosovo uvek bilo tema za bekstvo od realnosti svake neodgovorne i nesposobne Vlade, a ova danas u tome je prva u srpskoj istoriji, kako novijoj tako i daljoj".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pajtić: Kosovo tema za bekstvo od realnosti

Izvor: RTS, 05.Nov.2015

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je da vlast u Srbiji pravi farsu od svojih diplomatskih napora da spreči članstvo Kosova u Unesko iako zna da Priština nema dvotrećinsku većinu glasova, potrebnu za ulazak u tu organizaciju UN. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.