Pasjane, situacija teška u zdravstvenom centru

Izvor: RTS, 09.Dec.2018, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasjane, situacija teška u zdravstvenom centru

Doktor Zoran Perić kaže da je situacija u Zdravstvenom centru Gnjilane sa sedištem u Pasjanu teška i neizvesna zbog prištinskih taksi jer kompletnu zdravstvenu zaštitu na teritoriji kosovsko-pomoravskog okruga finansira Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva i RFZO-a.
"Svi naši dobavljači su u centralnoj Srbiji. Ova blokada otežava nam život i normalno funkcionisanje, naročito deci, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolesnima, budućim majkama", naveo je Perić.

Međutim, Perić je poručio pacijentima da su za sada dobro snabdeveni i da ima sredstava za još jedan period.
"Brinemo o oko 37.000 osiguranih građana. A posle proterivanja iz Zdravstvenih ustanova u Gnjilanu, mi smo se organizovali tako što smo otvarali seoske ambulante u bezbednim srpskim sredinama, ima ih oko 30", naveo je Perić.
Kako je dodao, situacija se promenila kada je 2015. godine predsednik Aleksandar Vučić, tada premijer otvorio ovu bolnicu u Pasjanu.
Perić je naglasio da je brzo organizovano i odeljenje Ginekologije i akušerstva i da je do sada rođeno blizu 350 beba.
"Natalitet je u porastu, svake godine se rađa sve više i više beba. U 2016. je organizovano dečije odeljenje, a sada smo potpuno spremni i za interno odeljenje", kaže doktor Perić.
 
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teška situacija u zdravstvenom centru u Pasjanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2018

Situacija u Zdravstvenom centru Gnjilane, sa sedištem u Pasjanu, zbog prištinskih taksi je teška i neizvesna, jer blokada otežava život i normalno funkcionisanje, a kompletnu zdravstvenu zaštitu na teritoriji kosovsko-pomoravskog okruga finansira Vlada Srbije, preko resornog ministarstva i RFZO-a,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.