Parlament sutra o interpelaciji SRS-a

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament sutra o interpelaciji SRS-a

Skupština Srbije sutra raspravlja o interpelaciji SRS-a, koja preispituje zakonitost rada ministra dijaspore Srđana Srećkovića.

Skupština Srbije sutra će na posebnoj sednici razmotriti odgovor Vlade Srbije na interpelaciju Srpske radikalne stranke (SRS) koja je postavila pitanje o zakonitosti rada ministra vera i dijaspore Srdjana Srećkovića.

Pre te sednice sastaće se skupštinski kolegijum, a prema ranijim najavama na tom sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će se razgovarati i o situaciji na Kosovu.

SRS sa Srbima na barikadama

Incident u Skupštini: Radikali protiv Vorlikove (VIDEO + FOTO)

SRS upao na sastanak Srbija-BiH! (VIDEO)

Šta stoji u odgovoru?

Vlada Srbije je u odgovoru na interpelaciju odbacila navode SRS-a o nenamenskom trošenju sredstava za sufinansiranje projekata saradnje dijaspore i matice u 2010. godini i navela da se finansiranje projekata u potpunosti obavlja u skladu sa zakonima.

Vlada je navela da su namenska budžetska sredstva Ministarstva vera i dijaspore dodeljivana na osnovu kvaliteta projekta i isključivo za projekte koji su usmereni na saradnju matice i dijaspore.

U odgovoru Vlade Srbije se navodi da Ministarstvo vera i dijaspore postupa nepristrasno i politički neutralno i javne konkurse koristi da svima omogući jednaku šansu da predstave svoje ideje i projekte radi očuvanja i jačanja veza matične države i dijaspore.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Za sada bez konsultacija o Kosovu

Izvor: B92, 24.Okt.2011, 01:55

Beograd -- Šefovi poslaničkih klubova nisu usaglasili kada će Skupština i na koji način raspravljati o situaciji na severu Kosova. Za sutra najavljena još jedna sednica...Tu raspravu, inače, tražile su opozicione stranke, nakon što je Kfor započeo akciju uklanjanja barikada sa severa Kosova...Opozicione...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.