Izvor: Radio 021, 15.Dec.2018, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament Kosova izglasao pregovarački tim za dijalog sa Srbijom

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj objavio je večeras na svom tviter nalogu da je parlament Kosova postigao konsenzus i izglasao pregovarački tim za dijalog sa Srbijom.

"Vlada, opozicija i civilni sektor će sedeti zajedno u finalnoj fazi normalizacije odnosa između naše dve zemlje i postizanja pravno-obavezujućeg sporazuma za međusobno priznanje“, napisao je Hodžaj.

Predsednik Kosova Hašim Tači pozdravio je večeras važnu odluku kojoj se formira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pregovarački tim za dijalog sa Srbijom, koji će predvoditi zajedno Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti.

Radujem se saradnji u postizanju konačnog, sveobuhvatnog rešenja koje će otvoriti vrata Ujedinjenih nacija, NATO i Evropske unije za Kosovo, napisao je Tači na svom nalogu.

Poslanici Kosova, njih 59, od 61 prisutnog glasali su za rezoluciju o dijalogu sa Srbijom, prenosi RTK. Rezolucija predviđa obostrano priznanje, članstvo Kosova u UN, kao i ubrzanje procesa evroatlantskih integracija.

Ovim dokumentom se jasno potvrđuje Ustav Kosova, državni suverenitet, teritorijalni integritet Kosova.

Na čelu pregovaračkog tima biće Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, a članovi su Enver Hodžaj, Avni Arifi, Bedžet Pacoli, Mahir Jagdžilar, Dardan Gaši, a predviđena su i mesta za predstavnike civilnog sektora koji će kasnije biti određeni, dok će dva otvorena mesta sa članove iz pokreta Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova zauzeti Visar Imeri i Dukađin Gorani.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.