Park mira u duhu političkih razgovora

Izvor: Beta, 19.Jun.2014, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Park mira u duhu političkih razgovora

KOSOVSKA MITROVICA, 18. jun 2014. (Beta) - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko DJurić izjavio je u sredu da je odluka da se umesto barikada na mostu na Ibru izgradi Park mira u duhu političkih razgovora koji su vodjeni u prethodnom periodu.

"Ohrabruje činjenica da je i gradonačelnik južne Kosovske Mitrovice podržao izgradnju `Parka mira` i da umesto kamenja i peska na početku mosta sada na sredini imamo žardinjere, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << klupe, travu i cveće, govori o tome da Opština brine i o opštoj političkoj atmosferi ali i o stavovima i subjektivnom osećaju ljudi koji ovde žive", rekao je DJurić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, odluka gradonačelnika Gorana Rakića i predstavnika lokalne samouprave o izgradnji "Parka mira" na Ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici "odražava i ovlašćenja koja su predvidjena pozitivnim zakonodavstvom i duhom političkih razgovora koji su vodjeni u prethodnom periodu".

Direktor Kancelarije je tokom prepodneva obišao lidera Gradjanske incijative SDP Olivera Ivanovića u pritvorskoj jedinici u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Djurić je rekao da se uverio da je "Ivanović snažan čovek koji se odlučnošću i istrajnošću prilično hrabro nosi sa teškom situacijom u koju je, nažalost, doveden" i da će "Srbija nastaviti da podržava odbranu Ivanovića i drugih pritvorenih u pravosudnim institucijama ".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.